Binnen enkele weken zullen er een tweetal renovatieprojecten starten in opdracht van Dura Vermeer Heyma, te weten Mackaystraat te Rotterdam en Sont Grote Belt in Hoofddorp. De voorbereidingen zijn in volle gang.

Bij het project Sont Grote Belt te Hoofddorp hebben wij in bewoonde staat twee proefwoningen voorzien van een nieuwe groepenkast, de woning volgens de NEN1010 gekeurd, hebben op iedere verdieping een rookmelder geplaatst en zijn hier voorzieningen voor de aangepaste CO2 gestuurde ventilatie aangebracht. De woningen zijn geëvalueerd en het is nu wachten op het startschot voor de overige 160 woningen.

Op de Mackaystraat wordt een groot monumentaal pand verbouwd. De 40 appartementen welke zich er nu bevinden maken plaats voor 24 nieuwe appartementen. De appartementen worden klaargemaakt voor bewoners welke zelfstandig wonen, echter soms wat hulp of begeleiding nodig hebben. Daarom komt in dit project een brandmeldinstallatie, centrale data installatie, twee gemeenschappelijke woonkamers en twee kantoorruimtes. De brandmeldinstallatie wordt een stil alarm geschakeld via een pieper oproepsysteem.